10 érv, amiért megéri felfedezni Balatonfüredet és a Balatont
Balatonfüred számtalan élménnyel, és meglepetéssel várja a vízpartra ellátogatókat. 

Nem véletlen, hogy a Balaton a magyarok többségének szíve csücske, de a külföldi vendégek sem tudnak úgy hazánkban járni, hogy ne keressék fel a „magyar tengert”. Lehet nyár, ősz vagy tél, ez a vízpart mindig megörvendeztet bennünket. Balatonfüred pedig olyan központi település, mely nem csak az idelátogatóknak, de az itt élőknek is tartogat kellemes meglepetéseket.


  • Gyermekkorunk nyaralásai, a nagy családi üdülések a legtöbbünk esetében a Balatonhoz kötődnek. Kevés olyan szép emlékünk lehet, mint az első pancsolások, vagy épp azok a vasárnapok, melyeken a család rántott húsos szendvicsekkel felpakolt hűtőtáska kíséretében megindult a Balatonra.
  • A Balaton minden időben más-más arcát mutatja, de kétségtelen, hogy a legszebb fotók a nagy vízzel a háttérben készülnek.
  • A Tagore sétány Balatonfürednek az a méltán imádott pontja, mely akkor is elvarázsol akárkit, ha ténylegesen tízmilliomodszorra sétál végig rajta.
  • Lehet, hogy kevesebben tudják, de Balatonfüred a régi korok nagy alakjainak is kedvelt nyaralóhelye volt. Kisfaludy Sándor, Jókai Mór, vagy épp Blaha Lujza is itt pihente ki az alkotás fáradalmait.
  • Bár sose fogunk tudni lemondani a balatoni lángosról, a palacsintáról és a hekkről, a Balaton partján egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a gasztronómiai ínyencségekre, újdonságokra is. Próbáltad már a halas hotdogot?
  • A Balatonfüredi Borhetek nem véletlen tart immáron három teljes hétig. Soha jobb lehetőség, hogy megismerkedj hazánk legízletesebb nedűivel.
  • Az 1980-as évek legendás filmjei Bujtor István főszereplésével az Ötvös Csöpi mozik. A filmek fő helyszínei Balatonfüred és Tihany, a színész pedig maga is ezer szállal kötődött a Balatonhoz. A Vitorlás téren néhány éve felavatott szobránál, bárki mellé ülhet a csónakba.
  • A vitorlázás és a vízi sportok szerelmeseinek kedvelt úti célja Füred, de ha valaki a szárazföldön szeretne mozogni, a golf, squash, lovaglás vagy kerékpározás során is kikapcsolódhat.
  • Balatonfüred az M7-esen keresztül alig több mint egy óra autózással megközelíthető, és autó híján a vonatút is kellemes élményt ígér.
  • A színes programkínálatot bizonyítandó elég megemlíteni az olyan rendezvényeket, mint a  Reformkori Fesztivál, az Ultramarton, az Anna-bál, vagy a Kékszalag verseny és a hozzá kapcsolódó Vince Balaton Fesztivál.

Eseménynaptár

Balatonfüredi galéria