I.Turisztikai Évadnyitó Ünnep-Együtt a szakma

2018.február 21.

Az év turisztikai vállalkozója Balatonfüreden szakmai díj átadása

Első alkalommal került megrendezésre a turisztikai évadnyitó a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület szervezésében, melynek a Hotel Margaréta adott otthont. A meghívásra szép számmal, több mint 70 résztvevő érkezett. Az évadnyitó kiváló alkalom volt arra, hogy a szakmában érintett vállalkozók találkozzanak, kapcsolatot építsenek, lépéseket tegyenek a közösségi összefogás érdekében, hiszen másképpen nem lehet sikeresen együttműködni.

Böröcz István a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület elnöke prezentációjában értékelte az egyesület által megfogalmazott Fejlesztési Stratégia 2015-2025 című dokumentumában meghatározott tervek megvalósulását, és beszélt az idei évre, és a közeljövőre tervezett feladatokról, az egyesület szerepvállalásról. Fő célkitűzése az egyesületnek, hogy a helyi szolgáltatókkal való kapcsolatot, közös gondolkozást, összetartást megerősítse, hiszen csak együtt lehetséges az építkezés.

Dr.Bóka István Balatonfüred polgármestere részletes tájékoztatást tartott az aktuális turisztikai, infrastrukturális fejlesztésekről, pályázatokról, a jövőbeli stratégiáról, amit a Magyar Turisztikai Ügynökség által megfogalmazott stratégiába kell beleilleszteni.

Hagyományteremtő céllal jött létre „Az év turisztikai vállalkozója Balatonfüreden” elismerő díj. Úgy Fontos értékelni azt a vállalkozót, aki mintaértékű munkásságával, szolgáltatásával, a város iránti elkötelezettségével kitűnik. Az elnökség által leadott jelöltekre február 15-től online közönségszavazattal lehetett szavazni. A jelöltek:

Hajdú Attila-Fürjes Villa

Brenner Árpád-Franciska Grill

Forsthoffer Ágnes-Margaréta Hotel

Dobai András-Kredenc Borbisztró

Zelna Borászat

Dobosi Pincészet

Fodor Családi Pincészet

Az évadnyitó ünnepségen minden jelölt lehetőséget kapott egy rövid bemutatkozásra, majd a helyben leadott szavazólapokat összesítve az online szavazás eredményével megszületett a végeredmény.

2018-ban, első alkalommal Dobai András és a Kredenc Borbisztró viselheti a kitüntetést. Ezúton kívánunk neki további eredményes, sikeres munkát!

A Balatonfüredi Turisztikai Egyesület nevében köszönjük szépen megtisztelő bizalmukat! Találkozzunk jövőre!


Tourinform Iroda


Eseménynaptár

Balatonfüredi galéria