vizesedés ellen

Létezik tartós kezelés a vizesedés ellen

A víz az élet alapja, de bizonyos helyzetekben tud gondokat okozni. Még csak túl soknak sem kell lennie ahhoz, hogy a lakásunk szerkezetét veszélyeztesse.

A talajban lévő nedvesség, amennyiben utat talál magának és a fal pórusszerkezete ezt támogatja, könnyen megindul felfelé a kapillárishatás révén és salétromosodást hoz létre. Szerencsére azonban van megoldás a vizesedés ellen való hatékony fellépésre, csak ismernünk kell annak a módját. Természetesen, hogy valóban komoly hibák alakuljanak ki, ahhoz több összefüggésre van szükség. Az ingatlan fűtésének elmaradása, a szigetelés hiánya, a talajnedvesség növekedése például gyakoribb esőzések, hibás ereszcsatorna révén. A vizesedés ellen néha egyszerűen, máskor pedig komplex módon muszáj tenni.


Miként lépjünk fel a vizesedés ellen?


Ahhoz, hogy biztosan tudjuk mi a teendő először érdemes megtalálnunk a kiváltó okot. Amennyiben a fal tövébe csorgó csapadék okozza a gondot, akkor gyakran elég ennek a hatékony elvezetése. A falak mellé készített kavicságy például gyors elszivárgást eredményez és nem hagyja állni a nedvességet, ami így bejut a szerkezetbe. Más esetben a szigetelést kell valamilyen formában pótolnunk.

Ez már nehezebb. A vizesedés ellen ilyen körülmények között professzionális termékekkel tehetünk. Az alap és a fal közé bejuttatott SikaMur® InjectorCream-100 egy olyan réteget képez, ami gátat szab a további szivárgásnak. A már falban lévő víz kipárolgásáról pedig a SikaMur® Dry vakolat gondoskodhat, ami mellesleg az oldott sók lekötéséhez is megfelelő körülményeket teremt. További hasznos tippek a vizesedés ellen olvashatók a hun.sika.com weboldalon.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük