nyomtató toner

Egyedi színeket biztosít a nyomtató toner

Az eredményes nyomtatáshoz már felesleges különféle szolgáltatásokat igénybe vennünk. Nem kell internetkávézókba, fénymásoló irodákba szaladnunk, mert könnyen vásárolhatunk otthonra egy olyan berendezést, ami gond nélkül kiszolgálja az igényeinket. Számos oka lehet a befektetésnek az otthoni munkavégzéstől kezdve az iskolai beadandók elkészítéséig.

Amire viszont fontos figyelni az a nyomtató toner időben való megrendelése. A tároló egység bár lassabban fogy ki, mint a tintasugaras berendezések patronja, de ettől még a használattal ürül, és ennél fogva pótolni kell azt. A nyomtató toner előnye a tintás testvéréhez képest, hogy több oldal készítésre felel meg, valamint por állaga miatt nem kell félni a beszáradástól. Van azonban további fontos jellemzője.


A nyomtató toner sajátos színvilágot nyújt


A nyomtató toner voltaképpen apró műanyag szemcsékből épül fel, amik festettek. Ezeket a készülék szó szerint beleégeti a lapok szövetébe. Így egy nagyon tartós, a kopásnak ellenálló és kenődésre sem hajlamos eredmény születik meg. A végeredmény szempontjából tisztában kell lenni vele, hogy a monitorok az RGB színteret használják a megjelenítésére. Ezzel szemben a nyomtató toner CMYK színtér alapján hozza létre a képet. Ez az azúr (Cyan), a lila (Magenta), a sárga (Yellow) és a fekete, ebben az esetben kulcsszín (Key) négyesből tevődik össze. Az így kikevert árnyalatok némiképpen eltérhetnek a képernyőn látottaktól. Vannak azonban programok, amik pontosan meg tudják mutatni, hogy a nyomtató toner végül mit fog kidobni, ezzel megelőzhetők az esetleges rácsodálkozások az eredményre.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük